Sunday, March 22, 2020

Δημιουργικότητα vs Κωλόχαρτα



«Καμιά φορά όταν με ρωτάνε τι κάνω τον καιρό αυτό και τους απαντάω ότι μελοποιώ ποίηση του Λόρκα ή γράφω ένα κουαρτέτο εγχόρδων», μου λένε «Και τι είναι αυτό που κάνεις; Αντίσταση;». Βεβαίως και είναι αντίσταση! Ενάντια στη χυδαιότητα, προσπαθείς να διατηρήσεις την ανθρωπιά σου, να συνομιλήσεις σε ένα επίπεδο με κάποιους ανθρώπους. Άμυνα στη σύγχρονη σκληρή καπιταλιστική βαρβαρότητα.»

...έγραφε στην αυτοβιογραφία του ο Μικρούτσικος το 2011.

Στις μέρες μας, η βαρβαρότητα προέρχεται από την, σχεδόν φασιστική, ψυχολογική βία που ασκεί ο ιός...

1. Αν είσαι νέος και υγιής, τότε θα δουλεύεις από το σπίτι (αν έχεις ακόμα δουλειά) και θα βγαίνεις έξω ελάχιστα... Αυτό από μόνο του είναι αρκετά βάρβαρο... και αν το συνδυάσεις με το ότι μέχρι και οι σταθερές πηγές παροχής άχρηστων πληροφοριών , που μόνο στόχο έχουν να σε βοηθήσουν να κάψεις τον χρόνο σου επιβραδύνοντας τις νοητικές σου λειτουργίες, θα σε βομβαρδίσουν με  ειδήσεις του τύπου: "700 νεκροί χτες στην Ιταλία" αντί για "Άρρωστη τεσσάρα του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα!", τότε γάμησε τα.

2. Αν είσαι στην ηλικιακή ομάδα των άμεσα ενδιαφερόμενων, τότε η παρακολούθηση των νέων για τους νεκρούς και την εξέλιξη του ιού φαντάζει βασικό συστατικό για την επιβίωση. Επίσης, αν παίρνει το αυτί σου κανά γιατροσόφι τότε καλού κακού το δοκιμάζεις (βλέπε εξαφάνιση του σκόρδου στα supermarkets)

Οπότε, επειδή τα παραπάνω δεν παλεύονται, ξεκινάς να πίνεις... ή να τρως σαν το βόδι...(ή να αγοράζεις κωλόχαρτα για κάποιο λόγο)... και όταν με κάποιο τρόπο τελειώσει όλο αυτό θα είσαι ένας χοντρός αλκοολικός που θα έχει καλύψει τις χεσιμοανάγκες του για τα επόμενα 30 χρόνια.. Διαφορετικά, μπορείς να προσπαθήσεις να αντισταθείς - να γράψεις στα @@ σου όλα τα νέα για τον ιό ή όσους, ξαφνικά, βρήκαν κάποιο λόγο ύπαρξης  στο να ασχολούνται με αυτήν την μλκια και, περιμένοντας, αν χρειαστεί, να κάνεις πρακτικά πράγματα για να τελειώσει αυτή η ιστορία μετά από κάτι μήνες, να αφοσιωθείς εν τω μεταξύ σε αυτά που έχουν πραγματική αξία (πχ να τελειώσεις την 'Αναζήτηση του χαμένου χρόνου":)

No comments: