Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

αφήστε τους έλληνες να βαρέσουν κανόνι No 2

Έγραφα πριν περίπου δύο χρόνια ότι το καλύτερο για τους Έλληνες είναι να τους αφήσουν στην μοίρα τους μπα και βάλουν μυαλό... τελικά κουτσά στραβά την είχαν βολέψει πάλι οπότε η μαλακία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, μερικά πρόσφατα παραδείγματα:

1.
'Όσοι γίνανε ιδιωτικοί υπάλληλοι ήταν επιλογή τους... και στην τελική, περισσότεροι δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι? Δεν εκπροσωπούν την κοινωνία οι του ιδιωτικού', έλεγε εκνευρισμένος ο 27-χρόνος φέρελπις δημόσιος υπάλληλος.

Ακούγοντας αυτές τις μπαρούφες μένεις να αναρωτιέσαι: - Ρε λες να χει δίκιο τελικά αυτός ο Στούπας που γράφει το ίδιο άρθρο τα τελευταία εφτά χρόνια στο οποίο απαιτεί να ρίξουν δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους στην πυρά και να σηκωθεί ένα μικρό άγαλμα για κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα? Αφού μετά από τόσα χρόνια κρίσης δεν έχουν μάθει ούτε τα βασικά τότε ας συνεχίσει να γράφει τα ίδια μέχρι το τέλος του copy-paste.

2.
- Είναι ανήθικο να μιλάς εσύ για την Ελλάδα, sen_saven, είπε καταγγελτικά μια 35-χρονή δικαστής. Η Ελλάδα σε σπούδασε και εσύ δουλεύεις στο εξωτερικό.
- Μα δούλεψα στην Ελλάδα για τρία χρόνια μετά τις σπουδές!, απαντά ο sen_saven. Απλά δεν γινόταν να ζήσω με 420 ευρω...
- Να βλέπεις! σου δώσε και εργασιακή εμπειρία η Ελλάδα και τώρα μιλάς, επέμεινε τσατισμένη η δικαστής.

Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την ανηθικότητα του να μην σου φτάνουν 420 ολόκληρα ευρώ, αναρωτήθηκα, παρόλαυτα, γιατί έξαφνα γίνανε τόσο πατριώτες οι δικαστές... να τι είπε η google:

1. Δικαστές και εισαγγελείς δεν θα καταθέτουν πόθεν έσχες με απόφαση ΣτΕ
2. Μισθοδικείο: Αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθών των δικαστών
3. Αναδρομική επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος για τους δικαστές
4. Αποφάσισαν να δικάζουν μόνο έως τις 12 το μεσημέρι

Ε και εγώ θα ήμουν κάργα πατριώτης αν η πατρίδα με πλήρωνε όσο θέλω εγώ για να δουλεύω όποτε μου καπνίσει...
Από την άλλη, με τόση δύναμη που έχουν στην όμορφη ελληνική δημοκρατία και λίγα κάνουν οι άνθρωποι... αν ήταν άλλοι στην θέση τους, το google θα μπορούσε να δίνε τίτλους όπως:

1.'Αποφάσισαν να δικάζουν μόνο κάθε 29η Φεβρουαρίου'
2. 'Αντισυνταγματική η ύπαρξη μισθών πάνω από 500 ευρώ (εξαιρούνται δικαστές/βουλευτές)'
3. 'Με απόφαση του ΣτΕ δημιουργούνται ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας μόνο για δικαστές'

3.
Σε αρκετές χιλιάδες υπολογίζονται πια οι οπαδοί του Σώρρα... νιώθω απέραντη θλίψη που δεν πέτυχα έναν από αυτούς να κουβεντιάσουμε... να μου πει για την αρχαιοελληνική διαστημική τεχνολογία και τις αποφάσεις της ελληνικής 'δικαιοσύνης' υπέρ του...
Δεν υπάρχουν σχόλια: