Monday, December 30, 2019

Monika - Ο κήπος είναι ανθηρός & TEDx Talk



Κανονικά θα έγραφα για τον ανθηρό κήπο... ηθική υποχρέωση αφού το peak δημοσιότητας αυτού του μπλογκ είχε έρθει από φαν της μονικας που πάλευαν να κατεβάσουν τζάμπα ένα άλμπουμ της. Αλλά, ακούς την ομιλία της στο TEDx που πέρα από τις αναμενόμενες σάλτσες, σου λέει την ιστορία στο με τον ταρίφα που αναφώνησε 'Έλεος' ακούγοντας το 'yes I do' και ο δίσκος επισκιάζεται. Γιατί σκέφτεσαι, ναι, δεν ξόφλησε ακόμα η τύπισσα, ίσως να δώσει κάτι ακόμα...

Και θα μου πεις, όλα είναι θέμα οπτικής: τώρα τελευταία διαβάζεις Τομ Ρόμπινς, πίνεις μπύρες, ακούς Χατζηφραγκέτα, δικό σου θέμα είναι που κόλλησες με την ταριφο-ιστορία... Δεν είναι έτσι..και πριν εφτά γεμάτα χρόνια τα ίδια έγραφα...και τότε είχα και σαν case study βιβλία του Έκο που δεν ήταν και ο πιο χαλαρός άνθρωπος του κόσμου.

Τέλοσπαντων, όσον αφορά τον κήπο, η Μόνικα επενδύει στους συνταξιούχους. Ξεκάθαρα. Και λογικό θα μου πεις αφού δίσκος στα Ελληνικά είναι και στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι έχουν το τζάμπα χρήμα (έχουν καταλάβει και το μετρό της Βιέννης πρόσφατα έχοντας γύρω τους τζαμπατζήδες γιους). Γιατί όλη αυτή η κόπια με μουσική που έρχεται από 40-50 χρόνια πίσω που στοχεύει? - Σε ανθρώπους αυτής της γενιάς... Παίζει και ένα περίεργο (ή ενδιαφέρον) σκηνικό με μια ζειμπεκια - αλλά, ναι, αν θες να το κάνεις αυτό σε μια τέτοια συχνότητα πρέπει να είσαι Αλκίνοος και να λες Γλυκερία.
Το μόνο που ίσως αξίζει να μπει στο playlist λέγεται 'Ιστορίες' και είναι ορχηστρικό...