Sunday, December 1, 2019

Πόσο σάπια είναι η Μάλτα?



- Που είναι τα βιβλία που δώρισα?!!?!, ρώταγε πριν κανά εξάμηνο, σχετικά ξαφνιασμένος, ο sen_saven.
- Αν δεν τα βλέπετε στα ράφια, τότε μάλλον τα πουλήσαμε στην second hand market απάνταγε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η υπεύθυνη στην κεντρική βιβλιοθήκη της Μάλτας...

Και, όντως, για να μπεις στη βιβλιοθήκη πρέπει πρώτα να περάσεις μέσα από την second hand market... σαν να σου λένε:τι κεντρική βιβλιοθήκη και μλκιες, το θέμα είναι να βγάλουμε κανά φράγκο...

Πριν περίπου δύο χρόνια είχαν ανατινάξει την βασική δημοσιογράφο του νησιού που έσπαγε τα @@ σε όλους τους πολιτικούς και τους 'επιχειρηματίες'  - μερικές από τις ατάκες που θυμάμαι από τους γηγενείς:

- Δεν είναι Μαλτέζοι πίσω από αυτό έλεγε η λογίστρια - Και ποιος είναι, ρώταγε ο σεν σαβεν? - Ξένοι, Ιταλοί, ξέρω γω... Η βόμβα που της έβαλαν δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί στο νησί...

- Δεν ήταν σοβαρή δημοσιογράφος, έλεγε το άλλο βούρλο (με διπλώματα στο πιάνο και μεταπτυχιακά) ... όλο με κουτσομπολιά ασχολούνταν. - Το γεγονός ότι την σκότωσαν αποδεικνύει ότι έκανε καλά την δουλειά της, όχι?, απάνταγε απηυδισμένος ο σεν σαβεν.

- Εδώ πιο κάτω, είναι που σκοτώσανε την Daphne, έδειχνε με κάποια συγκίνηση στη φωνή ο σχεδόν αγράμματος δάσκαλος οδήγησης.

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε, όλα πηγαίναν καλά, κανένα από τα κεφάλια που είχαν οργανώσει την δολοφονία δεν είχε πιαστεί, μέχρι που πριν μερικές μέρες, ένα σκυλί στο αεροδρόμιο της Μάλτας μύρισε μπόλικο ρευστό πάνω σε έναν χοντρό τύπο.

- Τι παίζει, χοντρέ?, του κάνουν οι αστυνομικοί... που τα πήγαινες τα 200k?
- Κοιτάξτε μάγκες, απαντάει ο χοντρός. Δεν ψήνομαι να την βγάλω στη φυλακή, οπότε τι θα λέγατε να σας έλεγα ποιος οργάνωσε την δολοφονία της Daphne και να με αφήνατε να φύγω?

Έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία που έστειλε υπουργούς να φεύγουν με learjets στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, μεγαλοεπιχειρηματίες να πιάνονται στο yacht τους ενώ πήγαιναν για ρομαντική βαρκάδα στις πέντε το πρωί, τον πρωθυπουργό να παραιτείται κτλ κτλ.

...και ξέρεις ότι λογικά δεν υπάρχει τίποτα μετά το θάνατο, αλλά αν υπήρχε, τότε η εικόνα με τις υπουργάρες να τρέχουν να σωθούν από την βροχή αυγών των διαδηλωτών θα έφτιαχνε μάλλον την μέρα της Daphne

1 comment: