Saturday, October 12, 2019

Τσίπρας σημαίνει λαμόγιο




- Θα πάω στην Βουδαπέστη αυτό το Σαββατοκύριακο να ψηφίσω στις δημοτικές εκλογές, έλεγε σήμερα στο lunch break ο Ούγγρος συνάδελφος.

- Γιατί ρε δεν έχετε επιστολική ψήφο? πετάει ο sen_saven.

- Έχουμε μόνο για τις εθνικές εκλογές. Αλλά ο Όρμπαν την επιτρέπει μόνο όσους μένουν στην Ρουμανία και διάφορες άλλες άκυρες χώρες. Αν μένεις στη 'δύση' πρέπει να πας στο τοπικό προξενείο. Ο λόγος είναι ότι ξέρει ότι όσοι έχουν μεταναστεύσει για πιο χειρωνακτικές εργασίες γουστάρουν τα εθνικιστικά κ τα λοιπά λαϊκίστικα και τον ψηφίζουν ενώ από τους 'δυτικούς' Ούγγρους τρώει άκυρο.


Οπότε τι πρέπει να κάνει ο κακομοίρης ο Αλέξης? Να συμφωνήσει να ψηφίζουν μόνο οι Έλληνες της Βουλγαρίας? Ή της Ουγκάντας?!?


Για να φτάσει η Ελλάδα εκεί που έφτασε, οι Πρωθυπουργοί της είχαν κάποια κουσούρια. Μουνόδουλοι, τεμπέληδες, άσχετοι, ονειροπαρμένοι ,ηλίθιοι από όλα είχε ο μπαξές... Αλλά, τέλος πάντων, ανθρώπινες αδυναμίες είναι όλες αυτές αρά και σχωρέσιμες... Και σε τελική ανάλυση, όλοι μέσα στο θολωμένο τους μυαλό είχαν ένα όραμα...κανένας από αυτούς δεν ήταν ένα σκέτο λαμόγιο όπως ο Τσίπρας. Και λες, πάει στο διάολο, γίναν τελικά αυτές οι εκλογές, έχασε με εφτά μονάδες, θα το βουλώσει επιτέλους και οι λαμογιές του δεν θα έχουν πια καμία ισχύ.


Έλα μου όπως που κάνει ο πούστης κάτι δηλώσεις σαν τις παρακάτω:



...Επιθυμούμε, λοιπόν, να εντάξουμε τους Έλληνες της διασποράς δημιουργικά στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Επιθυμούμε τη ψήφο τους και την εκλογή των εκπροσώπων τους στην Ελληνική Βουλή.

Δεν επιθυμούμε όμως - και θα μας βρει απέναντι οποιαδήποτε πρόταση το επιχειρήσει - να μετατρέψουμε τους Έλληνες του εξωτερικού σε αντικείμενο ψηφοθηρίας ή να χωρίσουμε τους ομογενειακούς τους συλλόγους, ανάλογα με το κόμμα που υποστηρίζουνε.

Η πρόταση που μου παρουσίασε προφορικά ο κος Μητσοτάκης, δυστυχώς εκεί κατατείνει.

Τι λέει με απλά λογάκια ο Τσιπράκος:

1. Να ψηφίζουν οι μαλάκες αλλά έτσι για το χαβαλε - να μην μετράει η ψήφος τους στο τελικό αποτέλεσμα.

2. Και να βγάζουν έτσι για ξεκάρφωμα μερικούς βουλευτές - Ας έχουν ψηφίσει και 1 μύριο από δαύτους πάλι στα @@ μου - να πάνε να γαμηθούν που θέλουν και να ψηφίσουν κιόλας.


Και δεν πιστεύω ότι το κάνει αυτό επειδή ξέρει ότι αν ψηφίσουν οι του εξωτερικού θα τον πιει πάρα πολύ άσχημα (i.e. δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι). Είναι ότι την βρίσκει πια έτσι...έχει συνηθίσει τόσο πολύ στη λαμογιά (κωλοτούμπες, μπαρούφες, μαύρο/άσπρο κτλ) που απλά φτιάχνεται να δουλεύει τον κόσμο... ή καλύτερα να προσπαθεί να δουλεύει τον κόσμο: γιατί ακόμα και ένας του εξωτερικού να βρεθεί να του δώσει δίκιο θα τον παραδεχτώ τον πούστη...

No comments: