Monday, December 26, 2016

Τα γεράματα του Μίμη Ανδρουλάκη

Κοντά δέκα χρόνια πριν, το Σάββατο μεσημέρι του sen_saven περιελάμβανε πάντα τα παρακάτω: βράσε δύο θηριώδη κατεψυγμένα μπούτια κοτόπουλο, αγόρασε αυγά από τον τοπικό μπακάλη, φάε αρκετά πιάτα από την κοτόσουπα που θα φτιάξεις με τα παραπάνω υλικά και παράλληλα βάλε να ακούσεις το podcast από την τελευταία εκπομπή του Μίμη Ανδρουλάκη.

Ο Μίμης όλα αυτά τα χρόνια έκανε κάτι πάρα πολύ απλό που όμως τον ξεχώριζε από τα υπόλοιπα σκεπάρνια Έλληνες πολιτικούς: Διάβαζε ξενόγλωσσα βιβλία με όμορφες ιδέες, μετέφερε αυτά που του άρεσαν στα βιβλία του και πέταγε τις αντίστοιχες ατάκες περί τεκτονικών οικονομικών πλακών και πάλης των γενεών στις εκπομπές του.

Τα χρόνια περνούσαν, όλα πηγαίναν καλά, ο Μίμης συνέχιζε να κρίνει εύστοχα τις πολιτικές εξελίξεις μέχρι που φτάσαμε στην πρώτη βδομάδα των capital controls... Εκεί ο Μίμης βγαίνει μαινόμενος στις εκπομπές απειλώντας ότι θα ξεκινήσει μόνος του δεύτερο πολυτεχνείο αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες αύριο, βρίζει ουρλιάζοντας θεούς και δαίμονες κτλ κτλ... η όλη ψυχολογική κατάσταση του θύμιζε μικρομεσαίο επενδυτή που έβλεπε τα limit down του μεσοχωρίτη να του μασουλάνε τις αποταμιεύσεις μιας ζωής...

Μετά από αυτό ο Μίμης σώπασε: έβγαινε (και βγαίνει) μόνο για να προωθήσει το τελευταίο του βιβλίο όπου και αναγκάζεται να μιλήσει λίγο και για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση....

Στο πλαίσιο αυτών των όμορφων εκδηλώσεων ο Μίμης βγήκε στον (το-πάθος-για-το-χρήμα-σε-κάνει-) Παύλο Τσίμα όπου, μεταξύ άλλων, είπε τα παρακάτω:

1. Ζούμε σε μία νέα περιόδο 'Pax Romana', δεν έχει νόημα να διαμαρτυρόμαστε, ας στηθούμε στα τέσσερα ή όπως αλλιώς θέλουν οι ισχυροί της Ευρώπης γιατί διαφορετικά θα μας πάρουν τα σώβρακα οι Τούρκοι.

2. Ας ξεχάσουμε τον Αριστοτέλη, εδώ χρειαζόμαστε στωικούς φιλοσόφους για να 'ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της νέας εποχής' (ή για να εντρυφήσουμε την φιλοσοφία της ήττας όπως εύστοχα επισήμανε ο Παύλος Τσίμας).

3. Βάλε κανά διαγωνισμό/κλήρωση ρε Τσίμα στην εκπομπή σου μπας και πουλήσω τίποτα, (εννοούσε: Άντε τι διάολο ήρθα εδώ πέρα - πρέπει να κάνουμε δουλειά)

Μερικές σκέψεις για τα παραπάνω:

1. Να στηθούμε Μίμη αλλά υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα να την πάθουμε σαν την κοπελιά που κάποτε είχα δει χαμηλά στην Τρικούπη στις πέντε το πρωί να λέει στον νταβά: - Τίποτα,κανένας δεν σταμάτησε όλο το βράδυ (δεν το χε σαν πουτάνα τι να λέμε τώρα).
Ή, ακόμα χειρότερα, να μας πηδήξουν και να μην μας πληρώσουν... τσάμπα πουτάνες... Περιμένεις, δηλαδή, στα σοβαρά να ρθει να πολεμήσει κανάς Γερμανός στην Ελλάδα άμα μπουκάρουν οι Τούρκοι? Δεν είναι δα και καμιά πολεμική υπερδύναμη άλλωστε..

2. No comment.

3. Μίμη την συνταξούλα σαν βουλευτής την παίρνεις... δεν είναι απίθανο να τσιμπάς και καμιά άλλη από δω από κει.. Γιατί τόσο άγχος να βγάλεις το κατιτις παραπάνω και από τα βιβλία? Άστο να πάει καλύτερα... άσε τα βιβλία...αν θες παραπάνω φράγκα πήγαινε γίνε τηλεσχολιαστής/ψευτοφιλόσοφος/παπαγαλάκι... εκεί είναι τα φράγκα τη σήμερον ημέρα..

2 comments:

tailoring factory said...

Ζούμε σε μία νέα περιόδο 'Pax Romana', δεν έχει νόημα να διαμαρτυρόμαστε, ας στηθούμε στα τέσσερα ή όπως αλλιώς θέλουν οι ισχυροί της Ευρώπης γιατί διαφορετικά θα μας πάρουν τα σώβρακα οι Τούρκοι. cmt stitching in lahore , stitching services in lahore ,

veloughs said...

go to website about his visit the website dolabuy ysl wikipedia reference dolabuy replica