Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

κάνετε take away?

- ... ρωτάει ο sen_saven.
- Όχι! απαντάει επιδεικτικά ο μαγαζάτορας.
 - ...,  δεν απαντάει τίποτα ο sen_saven και γυρίζει την πλάτη να φύγει, προσβεβλημένος από την βλακεία του τύπου (εύκολος κανόνας των πωλήσεων είναι ότι ακόμα και αν δεν προχώρησε το sale κρατάς καλές επαφές με τον υποψήφιο πελάτη - μπορεί κάτι να γίνει την επόμενη φορά)...
- I am sorry!, πετάει τελικά προς την γυρισμένη πλάτη του sen_saven ο μαγαζάτορας (μάλλον τελικά κατάφερε να ξεθάψει από το κεφάλι του τους κανόνες)
- It's OK, ψελλίζει εμβρόντητος ο sen_saven και συνεχίζει.

 Στη Γερμανία με σταμάταγαν στο δρόμο και με ρωτούσαν στα Γερμανικά πως να πάνε κάπου (τους έλεγα πάντα όλο ευθεία), στην Αγγλία τα ίδια... στην Μάλτα έχω βαρεθεί να τους λέω ότι δεν καταλαβαίνω τα αραβοειδή τους και να μου τα ξηγήσουν στα Αγγλικά... και στην γαμώ Ελλάδα μου μιλάνε στα Αγγλικά?!?!?

 και σε τελική ανάλυση, πως διάολο λένε το 'take away' στα Ελληνικά? 'να μου το κάνετε πακέτο να το πάρω σπίτι΄?...μακρινάρι...και στην τελική είπα 'κάνετε'... αν ήμουν Άγγλος ρε μλκ θα λεγα 'you do take away'...

 Αν το καλοσκεφτείς όμως, δίκιο παίζει να χε ο τύπος.. με τον καιρό γίνομαι όλο και λιγότερο Έλληνας... δυσκολεύομαι να μιλήσω Ελληνικά, πρακτικά δεν θα πρεπε να μου καίγεται καρφί για το τι γίνεται στην Ελλάδα -  αν κ χαζεύω τα εν Ελλάδι νέα με την ίδια λογική που χαζεύω και την επίθεση για την κατάληψη της Μοσούλης (btw αυτό είναι ένα καλό site με χάρτες κτλ...θυμίζει total war:)).
Το μόνο που απέμεινε είναι ότι συνεχίζω να διαβάζω ακόμη βιβλία στα Ελληνικά αλλά σκέφτομαι να αρχίσω να πειραματίζομαι με Αγγλικά αφού ξεμπερδέψω με την παρτίδα που δουλεύω τώρα.

 - Αν δεν είσαι Έλληνας, τότε τι είσαι?, - Τίποτα!... Ειδικά αν αλλάζεις χώρα κάθε 1-2 έτη είσαι απλά στο αέρα... αν κόλλαγες κάπου για 4-5 χρόνια κάτι μπορεί να γινότανε..

 - Και που είναι το κακό? Η πατρίδα/φυλή είναι μια διαστρέβλωση, όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο!, θα σου λέγε η 25χρονή αναρχοκομμουνιστρια που την βγάζει με τα φράγκα του μπαμπά που μάταια περιμένει να τελειώσει τις σπουδές της, ενώ αυτή κολοβαράει όλη τη μέρα συζητώντας ατέρμονα για το πως θα φτιάξει τον κόσμο...

 - Είναι κακό μωρή ηλίθια! Εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η πατρίδα, η θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο το οποίο σε κάνει να νιώθεις μέρος ενός συνόλου είναι ένα χρήσιμο εγκεφαλικό αποκούμπι, αφού πηγμένη μέσα στην ανεμελιά των μπάφων όλα σου φαίνονται ευθεία..κανένα ζόρι... νιρβάνα...'

 - Εμείς έχουν βγάλει και εφημερίδα με αυτό το θέμα, την λέμε 'απατρίς', σου πετάει η επίμονη ξυστομούνα. Διάβασε και θα καταλάβεις!

 - Θα διαβάσω!, την απαντάς νικημένος. Θα στέλνω και οικονομική ενίσχυση για το 'εγχείρημα'. Έτσι τελικά θα νιώσω μέρος ενός συνόλου, όχι?

Δεν υπάρχουν σχόλια: