Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Καίγοντας τον χρόνο σου...Τρεις μήνες πριν:

Είναι μεσημεράκι, καθημερινή, ο sen_saven είναι αραχτός στο κρεββάτι την ώρα του lunch break (το σπίτι του είναι πέντε λεπτά από το γραφείο)

Καθώς μισοκοιμάται φέρνει στο μυαλό του τις εντάσεις που είχε τώρα τελευταία με έναν από την δουλειά:

- Τι μαλακίες είναι αυτές που ασχολούμαι, σκέφτεται. Πως διάολο γίνεται να παίρνω στα σοβαρά αυτές τις ηλιθιότητες?!?!
- Βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο 9 ώρες κάθε μέρα, απαντά στον εαυτό του... Παρόλο που βλέποντας το απέξω είναι αστείο, δεν είναι δύσκολο να παρασυρθείς και να του δώσεις αξία.

Δύο βδομάδες πριν:

Είναι απογευματάκι, λίγο πριν τις έξι, ο sen_saven βρίσκεται ξανά αραχτός στο κρεββάτι... κανονικά σχολάει στις έξι, αλλά με δεδομένο ότι το γραφείο αδειάζει από τις πέντε τώρα τελευταία την έκανε κ αυτός πιο πριν...

- Ρε τους πούστηδες πατέντα που έχουν βρει για να περνάνε την ώρα τους, φιλοσοφεί γελώντας... αντί να φτιάξουν την πλατφόρμα που δεν δουλεύει, κάθονται και αναλύουν όλη τη μέρα γιατί δεν δουλεύει... Και το κάνουν αυτό κάτι χρόνια τώρα...

(Περίπου) μια βδομάδα πριν:

- Mike, θέλω να την κάνω, λέει ο sen_saven στο τηλέφωνο στον manager του. Δεν πάει άλλο αυτή η μλκία εδώ μέσα...   Δεν είναι μόνο ότι ξυνόμαστε και ότι συνεχώς ακούγονται φήμες ότι οι ανώτεροι το χουν πάρει χαμπάρι και ετοιμάζονται να μας κλείσουν, τώρα τελευταία και να θες να δουλέψεις ή να βελτιώσεις κάτι δεν σ αφήνουν... Σκοτωθήκαμε τις προάλλες γιατί τους έλεγα να κάνουμε ένα προφανές enhancement για να γλιτώσουμε λίγο χρόνο.

- Μην φύγεις Τάσο, του απαντά ο manager με (δήθεν) ραγισμένη τη φωνή.
Θα αλλάξουν τα πράγματα θα το δεις... θα σου βρω άλλο project πιο σοβαρό από τον Γενάρη!

- Δεν το κόβω να την παλεύω στην σαπίλα κανά πεντάμηνο ακόμα, επιμένει ο sen_saven. Και μην ανησυχείς σου χω βρει ήδη τον τέλειο αντικαταστάτη. Είναι ένας trainee εδώ πέρα που δεν κάνει τίποτα, δεν ξέρει πολλά πολλά και έχει άμεση ανάγκη από τα φράγκα... Άψογο replacement!

- Θα...θα.. υλοποιήσω αυτά που μου χες πει, απαντά παίζοντας το τελευταίο του χαρτί ο manager... και θα προσλάβω και 2-3 υπαλλήλους που θα είναι κάτω από την εποπτεία σου! Θα σε κάνω manager!

- (Σιγά μη μου στήσεις και άγαλμα, σκέφτεται γελώντας από μέσα του ο sen_saven)

Συνεχίζοντας την ανάλυση που είχα ξεκινήσει πριν κοντά 1.5 χρόνο έχω να καταγράψω ένα διαφορετικό είδος μαλακίας που μπορεί να απαντηθεί στον εργασιακό χώρο

Αποκαλείται 'μαλακία πολύ μεγάλης εταιρίας':

- Εντοπίζεται σε εταιρίες που είναι αρκετά πλούσιες για να προσλαμβάνουν χωρίς να ξέρουν γιατί και   όπου κάποιος, αν είναι αρκετά καπάτσος μπορεί να την βγάζει χωρίς να κάνει τίποτα.

- Χρήσιμη για άτομα λίγο πριν την σύνταξη και διάφορους αποχαυνωμένους

- Καταστροφική για άτομα  που είναι σε φάση αναζήτησης εργασιακής ταυτότητας...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: