Σάββατο, 24 Μαΐου 2008

Γελάει ο κόσμος παππου..
Εκατοντάδες συνταξιούχοι διαδήλωσαν δυναμικά σημέρα κάνοντας πορεία προς το μέγαρο μαξίμου διεκδικώντας μια πιο αξιοπρεπή ζωή..

Κεντρικό τους αίτημα ήταν να πάει η ελάχιστη σύνταξη στα 1140 ευρώ..

Δηλαδή φαντάσου μετά από τη διαδήλωση να βγαινε ο Καραμανλής και να λεγε ΟΚ παιδιά θα πάω τις συντάξεις από 1140 και πάνω...
Αρά και τα ασφαλιστικά ταμεία θα παιρναν και τις ανάλογες 'ντιρεκτιβες'..
Ετσι ο ΟΓΑ,για παράδειγμα,θα πρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα..
Πως θα γινόταν αυτό?..ή θα πρεπε να αυξήθει κάθετα η απόδοση των επενδύσεων στις οποίες προβαίνει ή να ζητήσει ενίσχυση από τον κρατικό προύπολογισμό..

Για την κάθετη αύξηση των αποδόσεων χλωμό το βλέπω,άρα μάλλον στον κρατικό προυπολογισμό θα πήγαινε..

Ετσι για να πληρωθούν οι νέες συντάξεις θα πρεπε να γίνουν περικοπές σε άλλους τομείς...
Τι να τα κάνεις τα σχολεία και τα έργα ανάπτυξης?...υψηλότερες συντάξεις θέλουμε!

Εν τω μεταξύ,μια ανάλογη ηλιθιότητα μου λέγε ένας μπροστάρης αγωνιστής φοιτητής..ας πάνε οι συντάξεις στα 1200 ευρω..αφού τα χουνε τα λεφτά γιατί δεν τα δίνουν????

Συμπέρασμα...η μαλακία δεν είναι προνόμιο καμμιάς ηλικίας..όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτήν!

Ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός των συνταξιούχων είναι ανοιχτή πληγή στα σπλάχνα του συστήματος(και όχι μόνο στην Ελλάδα)
Οι συνταξιούχοι,με τις υπέρογκες συντάξεις που ήδη παίρνουν αρκετοί από αύτους,είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι,αν δεν αλλάξει κάτι,σε μερικά χρόνια θα προκαλέσουν την χρεοκοπία του συστήματος..

Γιαυτό και όλα τα κόμματα εξουσίας μιλάνε για ασφαλιστική μεταρύθμιση..
Φυσικά δεν τολμούν να προβούν σε άμεσες αλλαγές αφού κάτι τέτοιο θα χε μεγάλο πολιτικό κόστος(στην Γερμανία,για παράδειγμα,οι πολίτες άνω των 50 αποτελούν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος)

Στην Ελλάδα προβλέπεται ότι το πρόβλημα θα αρχίσει να φαίνεται πιο γρήγορα.Αυτό γιατί το ποσοστό της τελικής σύνταξης προς τον μέσο μισθό είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και,κυρίως, επειδή οι αποδόσεις των εισφορών που μαζεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη..
Αντί δήλαδη τα χρήματα των ασφαλισμένων να επενδύονται σωστά εμείς τα κόβουμε βόλτες με βαλίτσες..

Και γιατί, αν είναι έτσι, οι συνταξιούχοι διεκδικούν ακόμα υψηλότερες συντάξεις?
Επειδή δεν έχουν ιδέα για όλα τα παραπάνω ή δεν τους νοιάζει για τα όποια προβλήματα θα προκύψουν στο μέλλον από τις υψηλές τους συντάξεις..δεν θα τους επηρεάσουν άμεσα:)

Δεν υπάρχουν σχόλια: