Tuesday, March 25, 2008

Γαλανόλευκα πανιά χορεύουν στον αέρα


Ολα άρχισαν πριν τρεις μέρες όταν με την άκρη του ματιού μου είδα μια ελληνική σημαία σε μια βεράντα...οικονομική κρίση στις ΗΠΑ σκέφτομαι..φοβάται ο κόσμος και το ριξε στον εθνικισμό..

Μετά από λίγο,φυσικά,θυμήθηκα ότι πλησιάζει η εθνική μας εορτή και ο ελληνικός λαός κατακλυζόμενος από ρίγη 'εθνικής υπερηφάνειας' βγάζει τα εν λόγω πανιά στις βεράντες..

Τι είναι όμως εθνική υπερηφάνεια?..Είναι το συναίσθημα του να νιώθει κανείς ευχάριστα αναλογιζόμενος τα κατορθώματα του έθνους του..

Και γιατί να νιώθει κανείς ευχάριστα?..Γιατί νιώθοντας κανείς ευχάριστα ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να νιώθει δυσάρεστα..

Και γιατί να μην νιώθει δυσάρεστα?..Γιατί ο άνθρωπος θυμάται ότι όποτε νιώθει δυσάρεστα παρουσιάζει διάφορα συμπτώματα όπως σφίξιμο στο στομάχι,αυπνία..νιώθει με μία λέξη πόνο

Αρα η ζωή είναι μια διαρκής μάχη για την αποφυγή του πόνου..

Πάντως ο Κρισναμούρτι λέει ότι η ευχαρίστηση φέρνει πόνο..Και δίκιο έχει αφού ο εθνικά υπερηφανος Ελλην σήμερα,είναι πολύ πιθανό να νιώθει άσχημα στο μελλόν μετά από κάποια (νέα) εθνική ξεφτίλα..

Και για να επιστρέψω στην σημαία,αν αναλογιστεί κανείς ότι το αντίβαρο του να βγάζεις την σημαία στην βεράντα σου είναι να την καις τότε σίγουρα την προτιμώ ανεμίζουσα στο μπαλκόνι του γείτονα μου..Είναι μια εικαστική παρέμβαση βρε αδερφέ..που ντάξει μπορεί να ναι κάπως ομοιόμορφη(όλες οι σημαίες είναι γαλανόλευκες) είναι σε αντίθεση με το καις σημαίες και διαβατήρια(βλέπε υπέρβαρο rapper σε συναυλία) περιβαλλοντικά φιλική.

Και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικό θέμα κύριοι...

8 comments:

par...alogos said...

Ο XRay το έκαψε btw!!!

Christina Noe said...

Exei o laos mas mia istoria pou ftani na tou kalipsi alles dio...
Me to "emis imastan kapote" eniote prospathoume na kalipsoume ta simerina mas xalia.
Kai nai exeis apolito dikio.O anthropos den theli na ponai kai tha kani ta panta gi'afto esto ki an ponane perissotero...
Ine trelli aftoi i romioi...
S'efxaristo pou perases apo tin 'alana',ise panta efprosdektos.
Kalo apogevma!

Anonymous said...

Έχεις κολήσει μετα συγχωρήσεως για ένα λάβαρο αρχαίο η μη.Ντακς έχουμε προσφέρει σαν έθνος και ιστοριά έχουμε γράψει η οποία τις περισσότερες φορές είναι παραπειστική.Τη σημαία ίσως και να την καίνε συμβολικά,άλλωστε και στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς παιδιά καίνε τα βιβλία συμπεραλαμβανομένης και της ιστορίας μας.Κι εγώ έχω δει σε βεράντα γείτονα την ελληνική σημαία ανάποδα,αυτό ίσως να δείχνει ότι πάμε πίσω σαν λαός.Τα λεφτά στα λεφτά δυστυχώς οι λίγοι κυβερνάνε ένα κάρο κόσμο πάνε οι παλιές αξίες.. Χαιρετώ

gerasimos said...

Ναι κάποιος κρέμασε την ελληνική σημαία... Εσύ τί πρόβλημα έχεις??Πού είναι το περίεργο?? Ο άνθρωπος μπορεί να θέλει να δείξει ότι είναι Έλληνας, ή να την κρέμασε σαν τέντα για τον ήλιο. Σημαίνει ότι είναι δυστυχισμένος? Και σε όποιον δεν αρέσει αυτή η χώρα τα σύνορα είναι ανοιχτά να πάει όπου θέλει. Ναι έχουμε τα χάλια μας, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Τί να κάνουμε, να ξεχάσουμε την ιστορία μας επειδή δεν είμαστε Μονακό?? Απλά 'ΕΛΕΟΣ!!!

sen_saven said...

oxi gerasime..shmainei oti einai 'en dunamei' dustuxismenos..

oso gia to upoloipo aforistiko stulaki..exei mono plaka otan se vlepei kapoios na milas etsi..sxedon fonazontas kai apeilontas 8eous kai daimones...otan ta grafeis se blog apla anadeiknuoun poso f8hna kai potapa einai..xexexe

gerasimos said...

Το άρθρο σου ξεχωρίζει από ειρωνία. Ειρωνεύεσαι κάποιν που έβγαλε την Ελληνική Σημαία επειδή πλησίαζε εθνική εορτή. Μετά τον λες εθνικιστή και δυστυχισμένο. Απλά θα αναφέρω ότι κάποιος που είναι δυστυχισμένος δεν έχει όρεξη για τίποτα, πόσο μάλλον να βγάλει σημαία στο μπαλκόνι. Εκτός βέβαια κι αν δεν έχεις υπάρξει πουέ δυστυχισμένος...

sen_saven said...

oxi den eixa skopo na eirwneutw kanenan..

oute eipa pou8ena oti einai dustuxismenoi..

einai en dunamei dustuxismenoi

Artemis V. said...

Μμμάλιστα.
Αν ξεκινήσουμε με το πιο βασικό.
Αφαιρούμε αυτούς που έχουν την σημαία σαν απλό έθιμο, χωρίς να ξέρουν κάν τι έγινε τότε.

Είναι γεγονός πια, πως σε ένα μεγάλο βαθμό οι νέοι σήμερα, η νέοι του αύριο, και δεν μιλάω για παιδιά του δημοτικού, μιλάω άνω 18, δεν ξέρουν που ζούνε και δεν τους νοιάζει.

Υποθέτω πως είναι καθαρά απαισιόδοξη η θεωρία όλα είναι μια αποφυγή της δυστυχίας. (όχι, εγώ δεν είμαι καλύτερη)..
Μπορείς να πεις πως όλα είναι μια προτροπή της ευτυχίας.